Dienst: Goede vrijdag : voorganger ds. W. Baas

april 15 @ 19:30 - 21:00

Goede Vrijdag

Jezus wordt gevangen genomen, gemarteld en uiteindelijk sterft Hij op één van de meest gruwelijke manieren. Je wordt op de meest gruwelijke manier belachelijk gemaakt.

In de beelden van de Zandtovenaar en de woorden uit de Bijbel kijken we, luisteren we. Tot dat we de woorden horen dat Jezus sterft. De Paaskaars dooft, de lichten gaan uit. Het wordt donker in de kerk. Ze hadden zo gehoopt! Het lijkt tevergeefse hoop!

Jezus sterft aan het kruis en ze halen Zijn lichaam voorzichtig er van af. Omhullen zijn lichaam met kleden en begraven Hem in een uitgehouwen rots. Een dikke steen sluit de opening af. Intens verdrietig gaan ze de nacht in.

In deze dienst spreken we onze ingebrachte gebedsintenties voor het Aangezicht van God uit. We zeggen: “Zo bidden we, Heer, met heel Uw kerk”: “Kyrië, Kyrië, Kyrië eleison”.

april 15
,