Dienst: Palmzondag met Palmpaasstok maken : Voorganger W. Baas

april 10 @ 09:00 - 11:00

Palmzondag

De kinderen nodigen we graag uit om zondag 10 april richting De Schutse te komen. “We gaan een mooie Palmpaasstok maken”. Met een broodhaan boven op. De leiding staat klaar om jullie met open armen welkom te heten. In jullie eigen ruimte gaan jullie druk bezig met het Bijbelverhaal en de Palmpaasstok. Een versierde stok met snoep, slingers en zoveel meer. Wil je weten wat er allemaal aan deze stok moet? Kom dan richting De Schutse. We beginnen 09.30 uur. Van af 9.00 uur staan de deuren open.

Op deze zondag lopen de volwassenen de kerkzaal binnen. Vandaag 10 april staan we stil bij Koning Jezus die rijdend op de rug van een ezel de straat van Jeruzalem binnen komt. Iedereen leeft op. Nu zal God ingrijpen. De Romeinse bezetter zal nu buiten het land gezet worden.

Maar … het komt anders!

Het Kruis wacht op onze Heer. Er is geen plek voor Hem! Er is geen luisterend oor.

Aan het einde van deze Palmzondag komen de kinderen binnen met hun Palmpaasstok. Natuurlijk maken we een rondje door de kerk.

En … deze keer speelt het kruis dat Anne Hoekstra jaren geleden maakte een rol. Met dit kruis nemen we mee in de optocht. En de optocht brengt ons buiten op het Kerkplein aan de Vaartzijde. We plaatsen het kruis bij de vlaggenmast. Hier ontvangen we de Zegen van God!

Het is dit jaar extra feest

Daarom … doen we het dit jaar anders. Je bent van harte welkom met ons mee te vieren. Kijk in de agenda wat er deze week allemaal te beleven is.

april 10