Terugblik Oekraïns pasen 24 april

Zondagmiddag 24 april mochten we samen met onze Oekraïnse gasten Paasfeest vieren. Natuurlijk een spannend moment. In de afgelopen week was ik wat vaker in Hotel Appelscha te vinden aan een tafel. Om te overleggen met één van de gasten. Van onze eigen liederen weet ik wel zo’n beetje het gevoel wat we daar bij hebben. Maar bij Oekraïense liederen ken ik dat gevoel helemaal niet.

Gelukkig was één van de gasten graag bereid om te helpen. Zo hebben we samen de dienst in elkaar gezet. Een beetje van de Oekraïense traditie en een beetje van onze traditie.

Toen de zondagmiddag aanbrak, was er dat spannende moment hoe druk het zou worden. Dat werd het gelukkig wel. Best druk. Ook uit de omringende dorpen kwamen gastgezinnen met hun Oekraïense gasten.

Deze middag hadden we als tolk Masha in ons midden. Gelukkig hielp dat heel goed en hoefde niemand zich buiten gesloten te voelen.

Deze Paasviering werd bijzonder toen twee zussen aangaven voor ons te willen zingen. En zingen kon ze!

Al met al werd het een prachtige en bijzondere Paasviering. Uit de latere reacties mochten we opmaken dat een gezamenlijke viering zeker vaker gewenst is.

daar gaan we zeker over nadenken.

Tijdens deze Paasviering kwam ook de man van Masha, Goffe, aan het woord. In hun woonplaats, Meppel, zijn ze al snel begonnen met het opzetten van noodhulptransporten. Daarbij vragen ze ook onze hulp.

Het zou wel erg fijn zijn als we als kerken in staat zijn geld in te zamelen en af en toe een pallet met goederen kunnen sponsoren. Zodra we meer nieuws hebben, leest u dat hier.

< Terug naar berichten