Groene Kerk

 

Protestantse gemeente Appelscha: Groene kerk

De kerkenraad heeft besloten om een groene kerk te willen zijn. Daarom hebben wij ons aangemeld als groene kerk bij www.groenekerken.nl. Groene kerken die zich daarbij hebben aangesloten, zijn herkenbaar aan een bordje, waarop is vermeld: Wij zijn een groene kerk. Doel van deze organisatie is om van elkaar te leren en bij elkaar ideeën op te doen t.b.v. het steeds “groener denken” en “groen doen”. Dat bordje hebben we nog niet, maar gaan we nog wel krijgen.

Waarom een groene kerk?

In de Bijbel staat dat de mens de aarde van God in beheer heeft gekregen. Dat geeft ons als mensen in het algemeen en als christenen in het bijzonder, een verantwoordelijkheid voor onze aarde. Bij het besturen van kerken staan uiteraard meestal praktische, stoffelijke en geloofsinhoudelijke punten voorop en lijkt groen denken niet zozeer een dagelijks aandachtspunt. Maar als je erover doorleest, zie je dat groen denken verder gaat dan het milieu en dat we eigenlijk al meer doen dan we denken en dat het goed zou zijn daarop verder te bouwen.

Een groene kerk, denkt aan meer dan alleen het milieu.
Een groene kerk heeft oog voor de volgende punten:

  • Natuur en milieu.
  • Duurzaamheid in beleid.
  • Geld
  • Geloof en inspiratie.
  • Bewust inkopen.
  • Energie en klimaat.

Als je daar eens in duikt (wat we bij de kerkenraad natuurlijk aan het doen zijn), DOEN we eigenlijk al best een boel, maar er zijn ook nog wel punten waarin we wat kunnen doorgroeien. Wordt vervolgd.

Gemaakt door de kinderen van de kindernevendienst.

Klik op onderstaande afbeelding als u meer wilt weten!